Fosta baie comunala din Baicoi va fi desfiintata

Consilierii locali din orasul Baicoi au aprobat, recent, desfiintarea unei cladiri in suprafata de 90 de metri patrati – folosita, initial, ca baie comunala. Motivul pentru care s-a luat aceasta decizie este reprezentat de faptul ca respectivul imobil se afla intr-o stare avansata de degradare, lipsa de interes pentru valorificarea intr-un alt mod, din punct de vedere economic, facandu-l inutil. Alesii locali intentioneaza sa amenajeze, pe locul ramas liber, un parc si un loc de joaca pentru copii.

Patru comune primesc bani europeni

Doar patru consilii locale, din Prahova – Valcanesti, Gura Vadului, Starchiojd si Puchenii Mari – au semnat, la inceputul acestei luni, contractele de finantare prin Programul National de Dezvoltare Rurala, in conditiile in care, initial, au fost depuse nu mai putin de 50 de astfel de proiecte. Daca, pentru un numar de 37 de proiecte de finantare declarate eligibile, inca se mai asteapta un raspuns, pentru 13 dintre ele punctajul care ar fi trebuit indeplinit, la selectie a fost prea mic, astfel ca au fost respinse.

Sistem de supraveghere pe strazile din Sinaia

Autoritatil sinaiene intentioneaza sa atraga fonduri pentru achizitionarea si instalarea de echipamente de supraveghere necesare pentru prevenirea criminalitatii pe raza orasului. Valoarea totala a investitiei se ridica la 1.696.600 de lei, contributia externa fiind de 1.368.229,70 de lei. Cererile de finantare, derulate prin Programul Operational Regional, au fost declarate eligibile, ultima etapa de analiza finalizandu-se in luna august a acestui an.