Veste trista pentru pacientii care obisnuiau sa se trateze in spitalul de la Poiana Campina. Dupa zeci de ani de functionare, aceasta unitate sanitara isi inchide definitiv portile. Cele trei sectii ale spitalului, oftalmologie, recuperare si boli cronice, vor fi desfiintate sau mutate. Aceasta a fost decizia Ministerului Sanatatii, care a hotarat ca spitalul trebuie sa dispara pentru ca activitatea de aici nu este rentabila. Nimeni nu a cerut parerea cadrelor medicale sau cea a pacientilor care de-a lungul anilor au fost tratati in acest spital.

De altfel, sectia de oftalmologie si-a inchis deja portile. Prahovenii care au nevoie de internare intr-o astfel de sectie trebuie sa mearga neaparat la Ploiesti, pentru ca in alta parte nu exista sectie de oftalmologie.
Cat de curand vor fi inchise si celelate doua sectii de la Poiana Campina, respectiv cea de recuperare si cea de boli cronice. Cele doua sectii vor fi mutate la Campina si niciunul dintre angajatii de la Poiana Campina nu-si va pierde locul de munca, da asigurari managerul Spitalului Municipal Campina, Matei Alexandru.
Personalul care inca mai lucreaza la Poiana Campina evita sa vorbeasca in fata camerei de luat de vederi. Sunt insa voci care spun ca spitalul de la Poiana este victima jocurilor politice, care a sustinut timp de ani de zile un management defectuos la spitalul – mama din Campina.

Mai multe informatii despre acest subiect puteti afla urmarind Stirile Prahova TV din aceasta seara, de la ora 20:30 sau 23:00.