Lucrarile la Centura de Vest a Ploiestiului bat pasul pe loc. Incepute in urma cu aproape 3 ani, refacerea si largirea la patru benzi a soselei de centura aveau ca termen initial de finalizare primavara anului trecut. Cele trei sensuri giratorii, de la Barcanesti, Mitica Apostol si Strejnic au fost demolate si sunt acum refacute. De vina este chiar constructorul care a gresit cu o jumatate de metru inaltimea acestor constructii.

Asa ca pe cheltuiala firmei Pa&CO., responsabila de greseala, cele trei sensuri au fost iar luate la mana de muncitori. In loc de un 1,1 m inaltime, acestea trebuie sa aiba doar 60 de centimetri. 500 de milioane de lei vechi trebuie sa scoata constructorul din buzunar, pentru refacerea unui singur sens. Soferii au fost cei care au avut de suferit de pe urma erorii de proiectare din cauza vizibilitatii redusr la intrarea in sens.

Conform ultimului act aditional, in luna mai a acestui an trebuia facuta receptia finala la Centura de Vest. Constructorul a cerut insa prelungirea termenului de finalizare pana in septembrie. Daca initial costurile totale, agreate atat de constructor, cat si de CNANDR nu depaseau 76 de milioane de lei noi, se pare ca, pana in acest moment, Centura Ploiestiului ne-a costat aproape de trei ori acesta suma.

Mai multe informatii despre acest subiect puteti afla urmarind Stirile Prahova TV din aceasta seara, de la ora 20:30 sau 23:00.