Partid aflat la guvernare, PDL nu mai are credibilitate nici macar in fata propriilor parlamentari – cu ajutorul carora formatiunea politica a acces la putere – acestia alegand sa demisioneze. Situatia este valabila si in Prahova, dupa senatorul Iulian Badescu, si senatorul Georgica Severin luand in calcul aceasta posibilitate.

Pentru decizia sa de a vota in favoarea motiunii de cenzura a PSD, la inceputul acestei saptamani, senatorul prahovean Georgica Severin a fost pus in discutia Grupului parlamentar al PDL din Senat. Pentru ca s-a considerat ca „a adus prejudicii grupului PDL”, s-a luat decizia ca acesta sa fie suspendat din grupul PDL de la Senat, pe perioada nedeterminata, sanctiunea avand drept consecinta eliminarea din grupul de membri ai Comisiei de Politica Externa si ai Comisiei de Cultura, fiind transferat la aceea de egalitate de sanse. Regulamentul de functionare a grupului senatorial al PDL prevede ca „vor fi sanctionati senatorii pentru nerespectarea deciziilor grupului parlamentar in privinta votului in plen si comisii”, dar si pentru „exprimarea unor puncte de vedere diferite fata de cele ale partidului”.
Cum in ultima perioada, senatorul Georgica Severin a fost un adevarat razvratit chiar impotriva propriului partid, colegii nu l-au iertat. Contactat telefonic, ieri, senatorul Georgica Severin nu a dorit sa comenteze prea mult decizia colegilor sai de a-l suspenda din grupul parlamentar al PDL, pe perioada nedeterminata. Ne-a precizat ca, totusi, cel mai mult il afecteaza faptul ca a primit si interdictia de a depune intrebari, interpelari sau declaratii politice, dar si de a lua cuvantul in plenul Senatului. Intrebat daca, in aceste conditii, are in vedere o posibila demisie a sa din PDL, senatorul Georgica Severin ne-a declarat: „Toate deciziile care au fost luate cu privire la persoana mea, ca senator, ma determina sa ma gandesc serios la aceasta posibilitate”.
Reamintim ca Georgica Severin nu a facut parte din „Lista rusinii”, respectiv a parlamentarilor prahoveni care au votat pentru sustinerea legilor austeritatii, la vremea respectiva acesta mentionand ca va sprijini motiunea de cenzura, asumandu-si riscul chiar de a fi dat afara din PDL. Intrebat daca, in eventualitatea depunerii unei noi motiuni de cenzura, votul sau va fi din nou, „pentru”, senatorul Severin a subliniat ca, in functie de continutul acesteia, va vota ca si in cazul primei motiuni.
N.DUMITRESCU