In perioada ianuarie – mai a.c., politisti din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Ploiesti – Serviciul Antidrog, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., au documentat activitatea infractionala a unei retele profilate pe traficul si consumul ilicit de droguri, indeosebi in localitatile de pe Valea Prahovei.

Au fost identificati patru membri ai gruparii, ca fiind V. Ciprian, de 29 de ani, T. Cristian, 34 de ani, T. Anda, de 20 de ani si B. Constantin, de 21 de ani.

In urma cercetarilor s-a stabilit ca membrii retelei se aprovizionau cu droguri (rezina de cannabis si cannabis) din Municipiul Bucuresti si din strainatate, pe care le comercializau mai multor consumatori din statiunea Sinaia, orasele Busteni si Azuga. Miercuri, 2 iunie a.c., oamenii legii au organizat, in Statiunea Sinaia, o actiune pentru prinderea in flagrant a celor in cauza.

Actiunea s-a materializat pe D.N.1 in zona Podul Donului, din judetul Brasov, in apropierea statiunii Predeal, fiind prinsi in flagrant V.Ciprian si T. Cristian, avand asupra lor sapte grame cannabis, in vederea comercializarii.

In aceeasi zi s-a efectuat o perchezitie la domiciliul lui V. Ciprian, in urma careia au fost gasite 10 grame de cannabis, destinate comercializarii, cat si consumului propriu. De asemenea au mai fost gasite arme, componente de arma si munitie (mai multe cartuse militare si cartuse de manevra de diferite calibre, o cartusiera cu 40 de catuse de manevra, de calibru 5,54 mm., trei petrarde – zgomot, de tip militar, patru arme cu aer comprimat, un tub de gaze, doua incarcatoare pentru pistol miltraliera, doua casti de protectie antiglont, patru baionete si cutite militare, 226 tuburi de cartuse de manevra trase, de diferite calibre etc).

Prin extinderea cercetarilor au fost depistati T. Anda si B. Constantin, membri ai retelei care se ocupau cu racolarea de clienti si comercializarea drogurilor.

Impotriva suspectilor V. Ciprian, T. Cristian si T. Anda, a fost luata masura retinerii, pentru savarsirea infractiunilor de trafic si detinere de droguri de risc pentru consum propriu, fapte prevazuta si pedepsita de art. 2 si art. 4 din Legea nr.143/ 2000, privind traficul si consumul ilicit de droguri, urmand sa fie prezentati Tribunalului Prahova cu propunere de arestare preventiva, B. Constantin, fiind cercetat in stare de libertate.

Politistii de combaterea criminalitatii organizate si procurori continua cercetarile pentru stabilirea cu exactitate a activitatii infractionale si pentru identificarea provenientei armelor, componentelor de arme si munitie gasite la perchezitie si a legalitatii detinerii acestora.

La actiune, ofiterii B.C.C.O. Ploiesti au fost sprijiniti de politisti din cadrul I.P.J. Prahova Politiei statiunii Sinaia si Politiei statiunii Predeal, din cadrul I.P.J. Predeal si de luptatori de interventie rapida, D.P.I.R..