Vesti bune pentru profesorii prahoveni care au participat la evaluarea nationala a elevilor de clasa a 8-a si la bacalaureat. Reprezentantii Inspectoratului Scolar Prahova au primit de la Ministerul Educatiei ordinul de plata ale acestora. Ei au primit si un al doilea ordin care reglementeaza cu cat vor fi platite cadrele didactice care fac parte din comisiile pentru organizarea si desfasurarea admiterii in invatamantul liceal.

Astfel, profesorii evaluatori de la probele de matematica si romana ale elevilor de clasa a 8-a vor primi cate 3 lei pentru fiecare lucrare corectata, iar informaticienii implicati in evaluarea nationala vor lua cate 275 de lei.
Dascalii care au facut parte din comisiile de bac de evaluarea a competentelor lingvistice in limba romana si a competentelor digitale vor castiga cate 2 lei pentru fiecare candidat ascultat, in timp ce profesorii care au evaluat elevii la proba orala de limbi moderne vor lua cate 3 lei pentru fiecare candidat. Asistentii de la primele trei probe ale bacalaureatului vor fi platiti cu cate 20 de lei pe zi.
Presedintii comisiilor de bac la probele scrise vor primi in jur de 400 de lei, iar vicepresedintii, secretarii si membrii comisiilor respective vor fi platiti cu cate 275 de lei, iar asistentii cu cate 25 de lei pe zi. Profesorii corectorii vor castiga cate 4 lei pentru fiecare lucrare.

Mai multe informatii despre acest subiect puteti afla urmarind Stirile Prahova TV din aceasta seara, de la ora 20:30 sau 23:00.