Dragi cititori,
acest spatiu de pagina va apartine. Aici isi vor gasi loc punctele dumneavoastra de vedere in legatura cu ceea ce va framanta, va nemultumeste, va ingrijoreaza, ati dori schimbat sau credeti ca merita apreciat.

Cum sa procedez ?

“De cateva luni am fost numit prin decizie ca responsabil de analize -inainte aveam functia de laborant- si am oameni in subordine. Colegii mei care au fost in aceeasi situatie au beneficiat de o marire de salariu, insa eu nici pana astazi nu am primit nimic in plus. Ce pot sa fac?”
Sergiu Pavel, Ploiesti
* * *
Domnule Pavel, in materie de salarizare, existenta unor situatii comparabile trebuie analizata tinand cont de atributiile de serviciu ale diferitelor categorii de personal. Doua fise de post identice ca si atributii, respectiv ca si conditii de incadrare (nivel de calificare, specializari, abilitati, vechime in munca si in specialitate, conditii de munca), nu justifica salariul diferentiat. Invocarea principiului negocierii salariului si a celui al confidentialitatii acestuia ar fi inlaturata tocmai de dovada acestor fise de post, prin care s-ar constata in mod neindoielnic incalcarea principiului egalitatii de tratament in domeniul salarizarii, cu precizarea ca sarcina probei in conflictele de munca revine angajatorului, asa cum dispune art. 287 din Codul muncii. Criteriile de acordare a salariului trebuie sa fie legate de cantitatea si calitatea prestarii muncii. Prin urmare, va puteti recupera diferenta de salariu prin instanta judecatoreasca, in termen de trei ani de la primirea noilor atributii, potrivit articolului 283 din Codul Muncii.