Pericole la tot pasul, prin Ploiesti. Din zidurile cladirilor vechi si degradate, au inceput sa cada caramizi, bucati de tencuiala sau acoperis. Asa ca reprezentantii municipalitatii au trecut la evaluarea in teren a imobilelor degradate. Cel mai periculos imobil pentru trecatori, a ramas cel de pe strada Vlad Tepes. Desi cladirea a inceput sa se darame, prabusindu-se pe trotuar si pe strada, inca de acum luni bune, proprietarul nu a luat nici o masura. ADPP obtinuse in februarie acceptul proprietarului, stabilit in America, pentru ca primaria sa demoleze imobilul. Nici pana acum nu s-a intamplat acest lucru, iar in ultima saptamana, din cauza ploilor, acoperisul cladirii s-a prabusit aproape in totalitate.
Nici institutiile publice nu au scapat de furia naturii. Cladirea Tribunalului Prahova, veche de peste 70 de ani, nu a fost niciodata supusa reparatiilor capitale. Imobilul are nevoie urgenta de consolidari, dar prioritara este repararea acoperisului, din care au inceput sa cada bucati pe trotuar.
Imediat ce somatiile trimise de primaria Ploiesti vor ajunge la institutiile publice care functioneaza in cladiri degradate, dar si la proprietarii de imobile care stau sa se prabuseasca acestia sunt obligati ca, in maxim 2 saptamani, sa ia masuri de consolidare a cladirilor.

Mai multe informatii despre acest subiect puteti afla urmarind Stirile Prahova TV, din aceasta seara, de la ora 20:30 sau 23:00.