Conducerea Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor a dispus recent verificarea modului de expunere si depozitare a produselor alimentare pe timpul verii in toate judetele tarii.
Inspectorii OPC le recomanda oamenilor sa se uite prima data la eticheta unui produs pe care trebuie sa fie trecut numele producatorului si al prdusului, termenul de valabilitate, dar si modul de pastrare al acestuia. La intrarea in umitatile de alimentatie publica consumatorii trebuie sa acorde o atentie deosebita starii de curatenie si sa verifice daca in lista de meniu sunt afisate cantitatea si pretul produselor. In cazul depistarii unor nereguli consumatorii se pot adresa Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Prahova.

Agentii economici care nu respecta regulile de comercializare si depozitare a produselor perisabile risca sa primeasca amenzi, iar marfa sa le fie confiscata.

Mai multe informatii despre acest subiect puteti afla urmarind Stirile Prahova TV din aceasta seara, de la ora 20:30 sau 23:00.