Executivul isi asuma raspunderea in fata Parlamentului pentru masurile anti-criza. Mai intai insa, se va reuni intr-o sedinta de guvern, pe aceeasi tema fierbinte. Pana acum, 45 de amendamente au fost depuse de parlamentari la cele doua legi privind masurile de austeritate. Liberalii au cerut sa nu fie taiate salariile cu 25% si pensiile cu 15%. Propun in schimb reducerea numarului de ministere si agentii ale statului.

Cel mai important amendament al democrat liberalilor vizeaza scutirea de impozitul pe profit a firmelor nou infiintate, care investesc peste 1 milion de euro. In fine, UDMR cere ca pensiile sa fie inghetate pana la sfarsitul anului 2011.

Dupa ce, luni dimineata, vor discuta toate aceste propuneri, membrii cabinetului Boc vor veni in parlament sa-si angajeze raspunderea. Adevarata miza o reprezinta motiunile de cenzura.

Replica din partea opozitiei a venit imediat. PSD si PNL vor lua masuri astfel incat votul propriilor parlamentari sa poata fi controlat. In schimb social-democratii au anuntat ca nu intentioneaza sa intre la guvernare decat dupa alegerile parlamentare, fie ele la termen sau anticipate.

www.stirileprotv.ro