Managerul general al FC Petrolul Ploiesti, Valeriu Rachita, a organizat astazi o conferinta de presa, in cadrul careia a facut o radiografie a sezonului recent incheiat, vorbind, totodata, si despre planurile de viitor ale gruparii pe care o conduce. Iata, mai jos, ideile principale expuse de Vivi Rachita la intalnirea cu reprezentantii mass-media.

„Am incheiat un an foarte greu, in care am incercat, si cred ca am reusit, sa facem tranzitia de la fostii la actualii administratori ai clubului. Dupa cum se stie, am plecat la drum pe minus, nu ne-am putut permite, la bugetul pe care il aveam vara trecuta, sa pastram prea multi jucatori din vechiul lot si a trebuit sa aducem altii liberi de contract sau sub forma de imprumut. Promovarea n-a fost obiectivul principal, ci am vrut, in primul rand, sa creem o echipa competitiva, un club pe structuri profesioniste, sa gasim surse de finantare separate de cele de la Consiliul Local. Lucrul cel mai important este acela ca am reusit sa recastigam suporterii, pentru ca, orice s-ar spune, Petrolul ramane echipa fanion a orasului si a judetului”

„Cred, totusi, ca se putea mai mult. Am avut doua etape, la Giurgiu si, acasa, cu Chiajna, in care am pierdut patru puncte. Dar, toata lumea s-a convins ca am jucat doar pe teren. Am incercat sa promovam si suntem dezamagiti ca nu am reusit, chiar daca se spune ca am facut mult mai mult decat puteam spera la inceputul campionatului. Doar ca eu nu ma multumesc cu putin, imi doream promovarea si vreau sa o obtinem sezonul urmator, iar apoi sa jucam in Liga I pe noua arena Ilie Oana”

„Am pierdut promovarea pe teren. Cine ne-a impiedicat sa castigam la Giurgiu? Noi, pentru ca am gresit prin atitudinea pe care am avut-o, jucatorii n-au fost pregatiti mental”

Cititi mai multe pe www.fcpetrolul.ro.