Copiii prahoveni cu handicap nu sunt integrati in scoli, iar tinerii de peste 18 ani cu dizabilitati nu isi gasesc un loc de munca. Acestea sunt concluziile unui sondaj de opinie realizat de catre Asociatia de Sprijin a Copiilor Handicapati Fizic. Principalul motiv pentru care copiii nu sunt integrati in invatamantul de masa este ca acesta nu este adaptat nevoilor lor. Lipsa scolarizarii duce automat si la greutatea gasiri unui loc de munca.

Cercetarea sociologica face parte dintr-un proiect derulat din fonduri europene pe parcursul lunii martie. In proiectul intitulat „Cunoaste lumea mea” au fost implicate 9 judete.

Dificultatea transportului si lipsa rampelor de acces in scoli sunt doar cateva dintre problemele cu care se confrunta elevii care au dizabilitati. Acestia nu beneficiaza nici de metode de predare-invatare adaptate nevoilor lor. La aceste probleme se mai adauga si discrimanrea cadrelor didactice si a colegilor. Asa se face ca tinerii, care ajung sa nu aiba studii, nu reusesc sa isi gaseasca un loc de munca. Pentru ei nu exista nici programe de lucru alternative cum ar fi munca la domiciliu. Pentru a veni in sprijinul copiiilor si tinerilor cu dizabilitati, reprezentantii Asociatiei de Sprijin a Copiiilor Handicapati Fizic au organizat astazi o masa rotunda cu autoritatile locale in vederea unor colaborari.

Mai multe informatii despre acest subiect puteti afla urmarind Stirile Prahova TV din aceasta seara, de la ora 20:30 sau 23:00.