FC BOTOSANI – TRICOLORUL BREAZA 3-1

Stadion: “Municipal”Botosani. Spectatori: 400. Au marcat: Acsinte (42), Tincu (77 si 80)/Ghidia 85-pen.
FC Botosani: Prisaca (81 Afloarei) – Codreanu, Tincu, Atudorei, Acsinte – St. Apostol – Bordeanu, Vasvari, Vrabie (60 Suleap) – Homneac (46 Boghian), Ghiceanu. Antrenor: Cristian Popovici.
Tricolorul Breaza: Anghelache – Stoica (68 Botea), Sandru, Petcu, Olteanu – Samson, Ghidia, Turiac (56 Ciocalteu), Pavel (46 Achitei) – Rauta, Visan.
Antrenor: Florin Stancioiu.
Arbitri: Gabriel Mocean (Campia Turzii) – Iulian Szekely si Monica Rigo (ambii, din Cluj-Napoca). Observatori FRF: Corneliu Groza (Iasi) si Kanyaro Attila (Targu Mures).
Jucatorul meciului: Razvan Tincu.

Pentru echipa Tricolorul Breaza, aventura in Liga a II-a a luat sfarsit, dupa doar un sezon de activitate. Din pacate pentru jucatorii pregatiti de Florin Stancioiu si Costin Plavache, meciul de adio a fost sinonim cu o noua infrangere, ei pierzand partida disputata in devans, in deplasare cu FC Botosani (scor 3-1). Fara motivatie si obositi dupa un drum lung, prahovenii nu au putut face mai mult la ultima aparitie pe scena celui de-al doilea esalon fotbalistic al tarii.
Inceputul de partida a fost unul echilibrat, fiecare echipa trecandu-si in cont cate o ocazie clara de a marca: gazdele prin Pavel (“cap” din 5 metri peste transversala – 9) si vizitatorii prin Visan (sut de la 20 de metri in bara laterala – 22). Dar, cand mai erau trei minute de jucat din prima repriza, localnicul Codreanu a prins un sut sanatos de la 25 metri, portarul Marius Anghelache a gresit si a respins in fata, iar Acsinte a impins balonul in poarta goala, din apropiere. Dupa pauza, tot gazdele au fost mai periculoase in atac, intr-un interval de trei minute irosind tot atatea ocazii de a puncta. In cele din urma, amfitrionii si-au majorat ecartul pe tabela de marcaj, dupa o noua greseala a lui  Anghelache. Suleap a executat o lovitura de la colt, portarul brezenilor a scapat balonul din maini, iar Tincu a profitat, din plin, de un asemenea cadou (77). Autorul golului secund al gazdelor si-a trecut in cont dubla, dupa doar trei minute, marcand cu capul din 6 metri. Totusi, brezenii au reusit golul de onoare prin Ghidia, mijlocasul prahovenilor stabilind scorul final din dreptul punctului cu var, dupa ce atacantul Rauta a fost faultat in suprafata de pedeapsa de catre portarul localnicilor – Afloarei (85).
Astfel, meciul s-a incheiat cu scorul de 3-1 pentru FC Botosani, iar odata cu ultimul fluier al arbitrului Gabriel Mocean a luat sfarsit si aventura in Liga a II-a a Tricolorului Breaza, prahovenii incheind campionatul pe locul al XVI-a – pozitie retrogradabila.

Revedere, pe 19 iunie

Odata sfarsit jocul cu FC Botosani, echipierii formatiei brezene au intrat in vacanta. Chiar daca nu se stie care va fi soarta echipei in viitoarea editie de campionat, pe 19 iunie tot lotul formatiei a fost chemat la Breaza pentru a-si primi ultimele drepturi financiare.
Cristi DAMIAN