101 ani de la nasterea compozitorului ploiestean Paul Constantinescu au fost sarbatoriti astazi la muzeul cu acelasi nume din oras. Ceremonia aniversara dedicata lui Paul Constantinescu, ce a avut loc langa bustul compozitorului din curtea muzeului cu acelasi nume din Ploiesti, a inceput cu o slujba religioasa oficiata de protopopul judetului Prahova, Stefan Musat. Au urmat apoi alocutiuni ce au aminitit atat de viata cat si de opera compozitorului ploiestean.

Paul Constantinescu s-a nascut la Ploiesti pe 30 iunie 1909. El a urmat scoala primara si liceul Petru si Pavel in orasul sau natal. Apoi a absolvit Conservatorul din Bucuresti si si-a perfectionat studiile muzicale la Viena, unde a stat timp de doi ani. Paul Constantinescu a creat muzica de teatru si de film, muzica simfonica, muzica de camera si muzica vocala, corala si intrumentala.

La Muzeul Paul Constantinescu din Ploiesti se organizeaza in fiecare an concursul national de interpretare si creatie ce-i poarta numele compozitorului ploiestean. Concursul este destinat elevilor si studentilor.

Mai multe informatii despre acest subiect puteti afla urmarind Stirile Prahova TV din aceasta seara de la ora 20:30 sau 23:00.