Asociatia Romana pentru Locuinte impreuna cu Liga Asociatiilor de Proprietari Habitat, din Romania, care are filiala si in judetul Prahova, au solicitat Guvernului adoptarea de urgenta a unei scheme de ajutor a tuturor familiilor din tara, care sa asigure compensarea costului locuitului astfel incat facturile – pentru energie electrica, termica, apa, canalizare – sa nu depaseasca 15% din totalul veniturilor nete pe familie.
,,Masura trebuie insotita de stabilirea unor plafoane maximale ale compensarii in functie de consumul mediu anual stabilit pentru o locuinta cu o suprafata standard corespunzatoare numarului de locatari’’, ne-a precizat Mihai Mereuta, presedintele Ligii Habitat.
De asemenea, cele doua asociatii au mai cerut si revizuirea cadrului legal cu privire la organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari, la reabilitarea termica, la serviciile comunitare de utilitati publice, la constructia de locuinte oferite spre inchiriere, la asigurarea locuintelor, si la participarea cetatenilor la luarea deciziilor.
,,Pentru toate aceste domenii am depus, in nenumarate randuri, observatii si propuneri realizate cu sprijinul specialistilor in urma celor peste 15.000 de asociatii membre, insa mereu am fost ignorati. In situatia sociala dificila in care a ajuns Romania doar prin eforturile tuturor se mai poate salva ceva’’, a mai adaugat interlocutorul nostru.
Cristina DOBRE