21 iunie 1995. O zi pe care, cu siguranta, suporterii Petrolului nu o vor uita niciodata. Ziua in care „galben-albastrii”, sfidand toate calculele hartiei, lundu-se la tranta cu adversarii din teren, cu cei din anumite birouri, si, nu in ultimul rand, cu „cavalerii in negru”, scriau o noua pagina de aur din istoria uneia dintre cele mai titrate formatii ale fotbalului romanesc.

Pe 21 iunie 1995, Petrolul intalnea Rapidul in finala Cupei Romaniei si castiga trofeul la capatul unui meci de neuitat. Dupa 0-0 la pauza, ploiestenii, antrenati de catre Ion Marin, deschideau scorul prin Andreicut, insa, cu putine minute inainte de final, fanionul stramb al tusierului Zoltan Erdei avea sa le permita bucurestenilor sa restabileasca egalitatea dintr-un ofsaid kilometric. S-a facut dreptate la loviturile de departajare, acolo unde „gazarii” au avut nervi tari, transformand prin Zmoleanu, Grigore, Grama, Andreicut si Rachita, iar Preda facea diferenta prin penaltiul aparat in fata lui Frunza. Ce a urmat la Ploiesti, in acea noapte, probabil ca nu se va mai repeta prea curand. Mii de oameni au iesit pe strazi, autocarul petrolistilor, intampinat de catre suporteri inca de la intrarea in oras, avand nevoie de ore bune pentru a-si croi drum prin multime pana in centru, acolo unde a fost prezentat trofeul.

La 15 ani de la ultimul trofeu castigat de Petrolul nu putem decat sa le multumim celor care au facut posibila acea bucurie imensa, conducatori, antrenori, jucatori. Iata-i, insa, pe cei care reuseau, pe 21 iunie 1995, sa invinga Rapidul: Stefan Preda – Daniel Chirita, Octavian Grigore, Valeriu Rachita, Adrian Balaceanu, Gheorghe Leahu, Marian Grama, Mihai Parlog, Marcel Abaluta, Cristian Zmoleanu si Daniel Zafiris. Au mai intrat pe parcursul meciului Eugen Bastina si Claudiu Andreicut, iar pe banca de rezerve, alaturi de cuplul de antrenori Ion Marin-Eduard Iuhas, s-au mai aflat Iulian Cadar, Adrian Toader si Gheorghe Matei. Evident, trebuiesc amintiti si cei care conduceau clubul la acea vreme, Ion Radu si Mihai Cristache, asa cum, fara doar si poate, nu trebuie uitat nici cel care a fost generalul George Ioan Danescu.

www.fcpetrolul.ro