Ieri, in jurul orei 15.05, Politia Municipiului Ploiesti a fost sesizata de Dispeceratul Gruparii Mobile de Jandarmi „Matei Basarab” Ploiesti, despre faptul ca la sediul acestei unitati se afla o persoana cercetata pentru folosirea unei arme neletale in parcarea unui supermarket din Ploiesti.
In jurul orei 12.45, un taximetrist, de 29 de ani, din Ploiesti, a avut o discutie contradictorie cu o tanara de 28 de ani, din Aricestii Rahtivani. Cei doi s-au certat din cauza unui loc de parcare. Martori la incident au fost patru jandarmi, in tinuta civila, care erau in timpul liber si care au intervenit pentru aplanarea conflictului. In momentul interventiei jandarmilor, B. Ionut a folosit un pistol cu aer comprimat, tragand un foc in plan vertical, iar dupa ce lucratorii din cadrul Jandarmeriei s-au legitimat, acesta a asigurat pistolul punandu-l in toc pe bancheta din fata a autoturismului. Persoanele implicate au fost conduse la sediul Jandermeriei unde au fost intocmite acte premergatoare. Ulterior, a fost anuntata Politia, iar persoanele respective au fost preluate de catre politisti pentru continuarea cercetarilor.

Din verificarile efectuate s-a constatat ca B. Ionut este posesor legal de arma de autoaparare calibru 10x22T, avand dreptul de detinere a 100 cartuse cu bile de cauciuc. In urma producerii evenimentului nu au fost inregistrate victime sau pagube materiale. Politistii il cerceteaza pe B. Ionut sub aspectul savarsirii infractiunii de “uz de arma neletala, fara drept”.

Vom reveni cu amanunte.