Miercuri, 12 mai 2010, Casa de Cultura “I.L.Caragiale” va organiza intalnirea Clubului Diana, cu tema “Seara Romaneasca” , ce se va desfasura la Winmarkt Grand Center Ploiesti (zona fast food), cu incepere de la ora 17.00.

In cadrul evenimentului va avea loc vernisajul expozitiei Universul Artei Romanesti cu lucrarile elevilor clasei a III-a B, de la Colegiul National “Jean Monnet“ Ploiesti. Expozitia cu linguri de lemn si ceramica pictate de elevi este o etapa a proiectului cu acelasi nume. Proiectul a demarat in luna aprilie si se va finaliza in luna mai, cu o excursie la Muzeul Taranului Roman Bucuresti. Obiectivul principal este formarea unei atitudini adecvate a copiilor fata de obiceiurile si traditiile romanesti, de a deveni purtatori ai artei si traditiei populare si de a intelege necesitatea protejarii si conservarii acestora.

Invitati: Grupul Vocal Belcanto a Casei de Cultura “I.L.Caragiale” Ploiesti si Formatia de Dansuri Populare a Colegiului National “I.L. Caragiale” Ploiesti. Coordonatorii intregului proiect sunt Luminita Avram din partea Casei de Cultura “I.L.Caragiale” Ploiesti, iar din partea Colegiului National “Jean Monnet“ Ploiesti, Adriana Niculae. Detalii despre proiect puteti afla accesand: https://www.casadecultura.ro/home.html