Primaria municipiului Ploiesti, prin Compartimentul „Educatie – Sanatate – Cultura – Culte”, impreuna cu alte institutii de cultura, readuce in memoria opiniei publice personalitatea si opera reputatului arhitect, concretizata in edificii emblematice pentru orasul nostru: Catedrala “Sf. Ioan”, Halele Centrale, Palatul Culturii, Colegiul “I.L.Caragiale”, in contextul comemorarii semicentenarului lui Toma T. Socolescu.
Marcarea acestui eveniment va consta intr-un ansamblu de manifestari care vor reuni, pe langa o sesiune de comunicari stiitifice, editarea unui album, conferirea, post-mortem, a titlului de Cetatean de Onoare si ridicarea unui bust care sa-l reprezinte.
Astfel, municipalitatea ploiesteana organizeaza concurs pentru realizarea, in bronz, a bustului lui Toma T. Socolescu, lucrare ce va fi amplasata in fata Halelor Centrale.

Conditii obligatorii ce urmeaza a fi indeplinite de catre artistii ce se vor inscrie in concurs:
• membru al Uniunii Artistilor Plastici din Romania
• realizarea unei machete, la scara 1/5, in gips patinat, care sa reprezinte, intr-o maniera proprie, pe Toma T. Socolescu
• o simulare 3D, pe calculator, care sa redea amplasarea viitorului ansamblu sculptural in scuarul din fata Halelor Centrale.

Pentru ca lucrarea sa fie pusa intr-o lumina cat mai favorabila si pentru crearea unui caracter unitar al intregii compozitii, se impune si realizarea, de catre acelasi autor, a soclului pe care va fi fixat bustul.
Precizam, de asemenea, ca statuia va avea 1,5 m inaltime, pe un soclu de aproximativ 2 m .
Lucrarile sunt asteptate, pana pe data de 30 iunie 2010, la sediul Muzeului Judetean de Arta “Ion Ionescu Quintus” din Ploiesti (B-dul Independentei nr. 1).
O mai buna vizualizare a spatiului in care va fi amplasata statuia poate fi facuta la adresa: https://www.artmuseum.ro/utile/Hale/Hale_Panorama.html.

Informatii suplimentare va pot fi oferite la nr. de tel. 0244/522.264; 0244/511.375 (Florin Sicoie – Directorul Muzeului Judetean de Arta) sau 0244/593.266 – (Liliana Iliescu, consilier in cadrul Compartimentului “Educatie-Cultura”).