In urma probelor administrate de catre lucratorii Serviciului de Investigare a Fraudelor intr-un numar de 5 cauze penale ce au ca obiect infractiunea de „evaziune fiscala”, a rezultat faptul ca prin disimularea unor afaceri legale, persoane fizice ce domiciliaza pe raza municipiului Ploiesti incalca prevederile legale, obtinand venituri ilcite prin achizitionarea, depozitarea, livrarea si comercializarea de tigarete provenite din activitati de contrabanda, tigari ce provin din spatiul extracomunitar, respectiv din Republica Moldova si Ucraina.

In acest sens in ziua de 29.05.2010 a fost organizata si executata o actiune cu efective marite la care au fost cooptate si forte din cadrul Inspectoratului Judetean de Jandarmi Prahova.

Activitatile de control s-au desfasurat atat pe raza municipiului Ploiesti, cat si in comuna Blejoi, fiind efectuate 10 perchezitii domiciliare, in locatii in care se depozitau si livrau tigari de provenienta Republica Moldova si Ucraina.

Cu ocazia acestor perechezitii domiciliare au fost depistate si ridicate in vederea confiscarii 17.207 pachete de tigari, 620 litri alcool, 328 pachete cafea .

Cercetarile sunt continuate in vedrea stabilirii intregii activitati infractionale si tragerea la raspundere a vinovatilor, urmarindu-se totodata si recuperarea prejudiciului cauzat.