In aceasta perioada in care se vorbeste numai de criza si de reducerea cheltuielilor bugetare, Politia Comunitara din Ploiesti a cumparat patru masini noi, in valoare de aproximativ 45.000 de euro. Primarul municipiului, Andrei Volosevici sustine ca Politia Comunitara avea nevoie de aceste masini, pentru a asigura ordinea in Ploiesti.

Cele patru masini, printre care si o autoutilitara, au fost cumparate in baza unei hotarari de Consiliu Local. Pentru achizitionarea lor s-au cheltuit aproape 200.000 de lei, din bugetul Ploiestiului. Asta in conditiile in care guvernantii taie din salarii si fac reduceri de personal in administratiile locale pentru a diminua cheltuielile de la buget. Reprezentantii Politiei Comunitare sunt de parere insa ca fara cele trei loganuri dotate cu statii TETRA si rampa luminoasa, nu mai puteau asigura linistea in oras.
Politia Comunitara din Ploiesti are, pe langa noile masini, inca 13 autoturisme care sunt folosite pentru patrulari. In prezent, in aceasta institutie lucreaza 383 de angajati.