Presedintele PSD, Victor Ponta, a apreciat, sambata, la Suceava, ca pana la sfarsitul sesiunii parlamentare ar putea fi depuse doua motiuni de cenzura impotriva actualului Guvern, una pe lipsa masurilor anticriza, iar a doua daca Guvernul isi angajeaza raspunderea pe masurile convenite cu FMI.Ponta a declarat ca, daca Guvernul isi angajeaza raspunderea pe masurile convenite cu FMI, PSD va depune o motiune de cenzura, iar o alta – care va fi depusa pana la sfarsitul sesiunii parlamentare – este cea legata de Legea pensiilor, Legea salarizarii unitare si de toate masurile Guvernului care au condus la cresterea somajului.”S-ar putea sa fie chiar doua motiuni de cenzura. Va fi momentul in care toate jocurile astea de la televizor, de PDL-isti si independenti care plang la televizor pe umarul pensionarilor si al salariatilor si al celorlalti vor trebui sa voteze. Ori voteaza motiune de cenzura, ori sa nu mai apara la televizor sa-i minta pe oameni”, a afirmat liderul PSD. El a mentionat ca o mare durere este si in cazul militarilor care au fost mintiti, acum o luna, ca nu se va atinge nimeni de pensia si de salariul lor. “Vreau sa va spun ca li se taie salariile, li se taie pensiile si militarii nu pot fi mintiti de doua ori”, a spus Ponta.
Intrebat daca masurile de reducere a salariilor si a pensiilor vor fi ridicate la un moment dat, liderul PSD a aratat ca acestea “sunt masuri definitive” si ca daca nu produc rezultatele asteptate vor urma alte sacrificii tot din partea pensionarilor, a salariatilor si a sectorului privat. “Daca pana in toamna aceste masuri nu produc rezultatele asteptate si nu vor produce, vor urma alte sacrificii. Problema este ca acele alte sacrificii din nou nu vor fi catre banii cheltuiti de ministrii PDL si de clientii si firmele PDL, ci vor fi tot pe pensionari, salariati, pe sectorul privat, cel pe care va cadea din nou sarcina de a tine acest sistem clientelar in picioare”, a declarat presedintele PSD.
El a mai spus ca atat timp cat va fi Traian Basescu in functie nu vor mai exista cresteri salariale in sectorul de stat.”Cat este Traian Basescu, cu Emil Boc sau fara Emil Boc, pentru ca acesta din urma va fi aruncat la un moment dat peste bord, pot sa-si ia adio (de la cresteri salariale n.r.) pentru ca au fost mintiti, pentru ca au primit o galeata portocalie si un kil de zahar si din pacate s-au lasat pacaliti”, a adaugat Victor Ponta.