AVANTUL MANECIU – CARPATI SINAIA 2-1 d.p. (0-0, 1-1)

Stadion: „Comunal”, Paulesti. Spectatori: 150. Au marcat: Cruceru (48), C. Stoian (112)/Petrescu (51).
AVANTUL: Chiru – Miroiu, Onea, Militaru, M. Savu – F. Savu, Carstocea, D. Stoian (cpt.), C. Stoian (115 Rosu) – Mainea, Cruceru (118 Danila). Antrenor: Dorinel Beznea.
CARPATI: Dogaru (cpt.) – Petrescu, Ante, Gheorghe, Peptea – Branzea, Negotei, Ardeleanu, Gheorghe – Laban (16 Stefanica) (68 Priop), Carstea. Antrenor: Ionut Hogea.
Arbitri: Mihai Amoraritei (Campina) – Emil Mateescu si Andrei Achimescu (ambii, din Ploiesti). Observator AJF: Tudor Negoita (Ploiesti).
Avertismente: M. Savu (17), C. Stoian (30), Mainea (60 si 119), Carstocea (98), Militaru (107), Chiru (120)/Gheorghe (22), Ante (41), Negotei (67), Petrescu (81).
Eliminare: Mainea (119).
Jucatorul meciului: Cosmin Stoian (Avantul).

Doua foste echipe cu traditie in fotbalul prahovean, si nu numai, Avantul Maneciu si Carpati Sinaia, s-au intalnit marti dupa amiaza, pe arena de la Paulesti, pentru a disputa o semifinala a Cupei Romaniei, faza judeteana. Chiar daca la prima vedere parea un meci dezechilibrat, echipele din Maneciu si Sinaia au oferit un joc bun, cu multe intrari peste limita regulamentului, dar si cu multi nervi.
A fost nevoie de 120 de minute pentru a stabili care dintre cele doua formatii va merge in finala Cupei Romaniei, runda care se va desfasura, cel mai probabil, la mijlocul lunii iunie. In cele din urma, Avantul Maneciu a reusit acest obiectiv, cu scorul de 2-1, golurile invingatorilor fiind marcate de Cruceru (48) si C. Stoian (112). Mai mult, trupa antrenata de Dorinel Beznea a ratat si o lovitura de pedeapsa, chiar in minutul 5 al intalnirii, prin fundasul central Militaru. Nu trebuie omise nici oportunitatile irosite de Mainea (88) si Cruceru (103), care din pozitii favorabile au amanat deznodamantul.
Chiar daca formatia din Sinaia nu mai reprezinta gruparea de temut din urma cu multi ani, echipa pregatita acum de neobositul Ionut Hogea a tinut piept cu brio celor din Maneciu. Dupa ce au reusit sa egaleze, in minutul 51, prin longilinul Petrescu, si apoi dupa ce au fost condusi cu 2-1, sinaienii nu au renuntat la lupta, Carstea dand fiori apararii Maneciului. Totusi, au fost aproape de o noua egalare, prin Ardeleanu, in secventele de final ale ultimei reprize a prelungirilor.
Trebuie spus si faptul ca inainte de ultimul fluier al arbitrului Mihai Amoraritei, lucrurile erau la un pas sa degenereze. Tehnicianul Maneciului, Dorinel Beznea, si jucatorul acestuia, Alexandru Mainea, au fost la un pas sa fie linsati de galeria echipei din Sinaia, aceasta fiind provocata de cei doi.

Arbitru batut in semifinala

Din pacate, in cealalta semifinala, meci in care s-au intalnit formatiile Progresul Bucov si Tricolor Varnita, intr-un joc disputat pe stadionul Prahova, din Ploiesti, fotbalul a fost dat uitarii si inlocuit cu… box.
In minutul 43 al intalnirii, la scorul de 1-0 pentru Progresul Bucov, portarul celor din Varnita, Cristian Constantin, l-a lovit cu pumnul in figura pe arbitrul intalnirii, Valentin Marinica (din Cornu), dupa ce, in prealabil, cavalerul fluierului eliminase un coleg al acestuia, si anume pe Alexandru Radu. Nici cel de-al doilea jucator mentionat nu a fost usa de biserica, lovindu-l pe tanarul arbitru prahovean, care in acel moment a trebuit sa intrerupa partida. Cei doi jucatori care isi spun fotbalisti sunt, in viata de zi cu zi, jandarmi!
Cristi DAMIAN, Edi MOLDOVAN