In cadrul Saptamanii Europene a IMM-rilor (25 mai – 01 iunie 2010), Oficiul Teritorial pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie Ploiesti, in parteneriat cu Primaria Municipiului Ploiesti, a organizat editia de primavara a Targului „ARTA, ARTIZANAT SI MESTESUG PRAHOVEAN”. Acest eveniment s-a desfasurat pe parcursul a patru zile, incepand pe data de 27 – 30 mai, pe platoul din fata Palatului Administrativ Ploiesti.
Expozitiile de pictura, sculptura, icoane, decoratiuni interioare, articole din lemn si lut, pielarie, costume populare ale celor 50 de mesteri populari s-au bucurat de succes. Artizanii si micii mestesugari si-au promovat cu bucurie produsele si obiectele traditionale unicat si au fost interesati de informatiile despre oportunitatile de finantare oferite de catre reprezentantii OTIMMC Ploiesti. Consilierii Oficiului pentru IMM-uri Ploiesti au fost prezenti pe parcursul celor patru zile alaturi de expozanti intr-un stand propriu in cadrul targului.
Pentru ca, perioada de desfasurare a targului a fost aceeasi cu evenimentele organizate in cadrul Zilelor Orasului Ploiesti expozantii s-au bucurat de foarte multi vizitatori.