AJF PRAHOVA – AJF BRAILA 4-0 (1-0)

Arena: „Cornel Negoescu”, Buzau. Spectatori: 100. Au marcat: Puiulet (13 si 75), Bunea (62-penalti si 82).
PRAHOVA: Plachta – Paraschiv (46 Militaru), Aristan, Petre, Dicu – Bunea, Tataru, D. Stoian (46 Mihai) – Puiulet (76 Carstocea), Nae (57 Stanciu), Huza. Rezerve: Petcu – Cojanu, Zaharia. Antrenori: Stefan Preda si Dorinel Beznea.
BRAILA: Tunea – Popescu, Mazilu, Dobrin, Cotiga (70 Matei) – Cazan, Ionita, Butiseaca (67 Gagu), Gologan – Feraru, Vasai (58 Popartac). Rezerve: Dragan – Bratosin. Antrenor: Ion Balaban.
Arbitri: Laurentiu Ionascu – Catalin Guloiu si Vasile Dan Popescu (toti, din Buzau).
Avertismente: Paraschiv (43), Carstocea (83)/Ionita (35).
Jucatorul meciului: Valentin Bunea.

Terenul sintetic „Cornel Negoescu”, aflat in apropierea stadionului divizionarei secunde Gloria Buzau, a fost gazda, miercuri dupa amiaza, a primului meci al “nationalei” judetului Prahova. Formatia antrenata de Stefan Preda si Dorinel Beznea a intalnit, in turul inaugural al Cupei Regiunilor, selectionata similara a Brailei. Meciul a fost unul fara istoric, prahovenii reusind sa castige cu scorul de 4-0 (la pauza: 1-0), dar dupa aspectul jocului diferenta dintre cele doua grupari ar fi trebuit sa fie mult mai mare. Doi fotbalisti de la CSO Plopeni, Puiulet si Bunea, au fost marcatorii formatiei AJF Prahova, fiecare reusind cate doua „boabe”. In schimb, Huza (18) si Dicu (52) au sutat in bara portii celor din Braila, iar Nae a ratat dintr-o pozitie favorabila (32). De partea cealalta, doar mijlocasul dreapta Cazan a aratat ca stie fotbal, chiar daca singura ocazie a brailenilor a fost irosita de atacantul Vasai, atunci cand Plachta si Aristan au intervenit salutar (30).
In rest, pe teren s-a aflat o singura echipa, prahovenii demonstrand ca sunt cu cateva clase peste adversarii intalniti la mijlocul acestei saptamani.

Mogosoaia si, apoi, Ungaria

Dupa acest joc castigat la Buzau, pentru selectionata AJF Prahova va urma, saptamana viitoare, stabilirea urmatorului adversar, care se va decide in meciul dintre selectionatele AJF Dolj si AJF Teleorman, partida care se va disputa la Caracal, marti, de la ora 11.00. Apoi, meciul dintre AJF Prahova si invingatoarea de la Caracal se va disputa la Mogosoaia, pe 12 iunie, cu o zi inainte fiind programata intrarea in cantonament centralizat, tot la baza Federatiei Romane de Fotbal, care este si organizatoarea actiunii ce are drept scop formarea unei “nationale” de amatori a Romaniei, care sa reprezinte tara la turneul organizat de Ungaria, in luna august. Reprezentativa de amatori a Romaniei va juca intr-o grupa din care mai fac parte tara gazda, Armenia si Israel, obiectivul AJF Prahova fiind acela ca aceasta selectionata sa se construiasca pe “scheletul” echipei antrenate de Stefan Preda si Dorinel Beznea. De altfel, meciul dintre Teleorman si Dolj, care va stabili viitoarea adversara, va fi urmarit de o delegatie a AJF Prahova.

Amintiri de fotbalisti

Selectionata AJF Prahova a avut in randurile ei cativa jucatori care, la un moment dat, chiar reprezentau ceva in fotbal, avand perspective frumoase, care nu s-au materializat, insa, din cauza accidentarilor, a ghinionului, sau a alegerilor gresite facute de respectivii fotbalisti. Astfel, Valeriu Aristan, revenit dupa o complicata operatie la genunchi, este, probabil, cel mai “scump” fotbalist dintre cei care joaca la amatori, pentru el, acum 4 ani, FC Brasov platind 30.000 de euro celor de la FCM Campina. Alaturi de Aristan, la Plopeni sunt alti doi jucatori care au evoluat, “pe vremuri”, pentru Metalul, in esalonul secund, si care aveau perspectiva – portarul Plachta si fundasul Marian Tataru. Pe langa ei, Bunea, fost component al Nationalei de futsal, precum si alti jucatori care au jucat “mai sus”, Decebal Nae (divizia B, cu FC Ploiesti), Petre, Dicu, Stoian sau M. Mihai au sansa de a mai trai o experienta frumoasa, daca vor reusi sa ajunga la turneul final.
Cristi DAMIAN, Marian DIMA