Mai nou, prin judet se fura nu prin intrari in efractie ori prin prin spargerea de bancomate, ci prin erijarea in persoane care fac legea! Astfel, in Breaza a fost semnalata, in ultima perioada, prezenta unor asa-zisi reprezentanti ai Societatii Civile pentru Protectia Consumatorilor, care au efectuat controale la mai multi agenti economici. Si, in clementa lor, nu i-au sanctionat pe cei gasiti in neregula, ci numai au pretins bani pentru a inchide ochii la neregulile gasite !
N-au trecut, insa, acest lucru cu vederea politistii din Breaza, care au demarat o ancheta, iar in urma investigatiilor facute au fost gasiti si doi suspecti: C. Valeria, de 27 de ani, din Bucuresti si A. Ioana, de 19 ani, din Valcea.
Cele doua tinere au fost prinse in trafic pe DN1, intr-un autoturism in care se mai gasea si o a trei persoana – M. Daniel, de 34 de ani, din Bucuresti. In urma controlului efectuat asupra autoturismului, au fost gasite sume de bani si bunuri susceptibile de a fi provenit din comiterea de infractiuni.
Pana acum, politia a stabilit ca tinerele se deplasau la diverse unitati economice si, pretinzand ca sunt membre ale Societatii Civile pentru Protectia Consumatorului, efectuau verificari privind valabilitatea marfurilor, iar la finalul “controlului” solicitau – si primeau ! – bani sau bunuri, in schimbul neaplicarii sanctiunilor…
Cercetarile sunt continuate de catre politie pentru stabilirea intregii activitati infractionale si recuperarea in intregime a prejudiciului cauzat.
(F.T.)