Concediile medicale vor fi verificate de autoritati, cu politia. Cei care se imbolnavesc si vor sa beneficieze de concediu medical, vor trebui sa semneze o declaratie pe propria raspundere prin care se obliga sa indice adresa la care pot fi gasiti pe toata perioada concediului de boala. Daca nu sunt gasiti acasa, bolnavii pierd dreptul la plata indemnizatiei de asigurari sociale de sanatate. Reprezentantii Casei de Asigurari de Sanatate Prahova spun ca prin aceasta metoda de control vor fi depistati cei care au beneficiat de concedii medicale in mod ilegal, desi nu aveau nevoie.
De ieri, controalele la domiciliu ar fi trebuit sa inceapa. Nu sunt inca normele legale pentru asta, asa ca verificarile pacientilor aflati in concediu medical mai asteapta.

Medicii de familie si asiguratii nu vad insa cu ochi buni aceste masuri de control, sustinand ca, astfel, se incalca intimitatea pacientului.

Anul trecut, Prahova s-a situat pe locul doi in tara la numarul de concedii medicale acordate de medici. Peste 140.000 de prahoveni au beneficiat de concediul de boala, dar autoritatile banuiesc ca nu toti au obtinut corect aceste zile libere.