Numeroase personalitati, la spectacolul „Miriam W.”

Teatrul “Toma Caragiu” din Ploiesti a prezentat, zilele trecute, spectacolul „Miriam W.”, regizat de Radu Afrim, la Teatrul „Odeon” din Bucuresti. Textul piesei ii apartine scriitoarei Savyon Liebrecht – care s-a nascut in Germania, dar a emigrat de la o varsta frageda in Israel, impreuna cu parintii sai, supravietuitori ai Holocaustului. La reprezentatia din Capitala, in public s-au aflat si personalitati: ambasadorul Israelului in Romania, actrita Maia Morgenstern, precum si alti oameni de teatru, jurnalisti, realizatori de televiziune etc.

A fost semnat contractul de inchiriere a Castelului Peles

Ministrul Culturii si Patrimoniului National, Kelemen Hunor, a semnat contractul de inchiriere a Castelului Peles si a Castelului Pelisor cu Majestatea Sa Regele Mihai I. Documentul este valabil pe 3 ani, cu posibilitatea prelungirii. Majestatea Sa Regele Mihai I a fost de acord ca nivelul chiriei sa fie identic cu cel stipulat in contractul precedent, expirat la data de 1 martie 2010. Sumele percepute de proprietar pentru fiecare imobil sunt: Castel Peles – 6.132,17 lei pe luna, Castel Pelisor – 3.261,67 lei pe luna, Casuta Poarta – 677,16 lei pe luna, chiria terenului aferent: 42.060,00 lei pe luna, insumand in total: 52.131 lei.

Serata culturala

Pe 26 mai, la ora 18,00, Muzeul Judetean de Arta “Ion Ionescu-Quintus” va gazdui Serata “Atitudini” a Casei de Cultura “Ion Luca Caragiale” din Ploiesti, unde sunt asteptati toti elevii iubitori ai artelor, intrarea fiind libera. Prof. Gabriela Teodorescu va sustine o prelegere despre “Trei poeti ai iubirii: Bacovia, Arghezi si Blaga”, prof. Dan Radulescu va vorbi despre pictorul Stefan Luchian, iar prof. Rodica Georgescu va sustine prelegerea “Consonante lirice”. Programul se va incheia cu un recital muzical sustinut de elevi ai Liceului de Arta din Ploiesti.