Ieri, in jurul orei 19.45, politistii din Iordacheanu au fost sesizati despre faptul ca in curtea unui magazin din satul Varbila se afla cadavrul unui barbat.

In urma sesizarii, s-a constituit o echipa operativa formata din politisti din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale, Politia orasului Urlati si Postul de politie Iordacheanu, care sub directa coordonare a unui procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Prahova, s-a deplasat la fata locului unde a gasit cadavrul lui C. Ion, de 53 de ani, din Urlati.

Medicul legist sosit la fata locului a concluzionat ca, la exterior, cadavrul prezinta urme de sange inchegat in urechea stanga si colectie hematica fluctuenta cu echimoza violacee supraiacenta temporo – mastoidian stang. Nu au fost constatate alte urme externe de violenta..

Din primele investigatii efectuate, politistii au stabilit ca in jurul orei 19.45, victima se afla in curtea interioara a magazinului respectiv si la un moment dat, a avut o discutie in contradictoriu cu I. Eugen, de 32 ani, din comuna Iordacheanu.
Desi erau cunostinte mai vechi, pe fondul consumului de alcool, conflictul spontan izbucnit intre cei doi a escaladat. In aceste conditii, I.Eugen l-a lovit cu o sticla in cap pe C. Ion, care a decedat.
Cadavrul a fost transportat la la S.M.L. Prahova in vederea efectuarii necropsiei si stabilirii cu exactitate a cauzei mortii.

Procurorul criminalist a luat masura retinerii lui I. Eugen pentru o perioada de 24 de ore pentru comiterea infractiunii de omor calificat, urmand ca acesta sa fie prezentat Tribunalului Prahova cu propunere de arestare preventiva.