Potrivit unui comunicat de presa, consilierul judetean Ludmila Sfarloaga va participa, in calitatea sa de presedinte al Camerei Regiunilor din Consiliului Europei, la conferinta internationala cu tema “Combaterea coruptiei la nivel local si regional”, care va avea loc la Messina, in Italia, in perioada 5 – 7 mai 2010.
Pe data de 6 mai, va avea loc o intalnire premergatoare a grupului de contact al Consiliului Europei – Comitetul Regiunilor, in cadrul caruia Sfarloaga ocupa functia de vicepresedinte.

A doua zi, va avea loc conferinta propriu-zisa, organizata de Congresul Autoritatilor Locale si Regionale ale Consiliului Europei, Comitetul Regiunilor din Uniunea Europeana, Primaria Messina si Regiunea Sicilia.

“Printre subiectele care vor fi dezbatute se numara implicarea cetatenilor si a societatii civile in lupta impotriva coruptiei, precum si identificarea celor mai bune practice care pot fi uzate in acest sens la nivel si regional”, a precizat consilierul judetean Ludmila Sfarloaga.

La conferinta participa reprezentanti ai organismelor locale si internationale: Raffaele Lombardo, Presedintele Regiunii Sicilia, Giuseppe Buzzanca, Primar Messina, Mercedes Bresso, Presedintele Comitetului Regiunilor, Ian Micallef, Presedintele Congresului Autoritatilor Locale si Regionale al Cosiliului Europei, Miklos Marschall, Director Regional Europa si Asia Centrala, Transparency International