Meteorologii au emis, duminica, o atentionare Cod galben de ploi, vant si caderi de grindina, valabila de luni de la ora 9.00 pana marti la aceeasi ora, care vor afecta vestul si sud-vestul tarii, precum si zonele de deal si de munte din restul teritoriului, respectiv 23 de judete.

Conform atentionarii Administratiei Nationale de Meteorologie, Codul galben vizeaza judetele Arad, Alba, Arges, Bihor, Buzau, Brasov, Covasna, Cluj, Caras-Severin, Dambovita, Dolj, Gorj, Harghita, Hunedoara, Mures, Mehedinti, Olt, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Salaj, Timis si Valcea.

Potrivit sursei citate, instabilitatea atmosferica va fi accentuata in vestul si sud-vestul tarii precum si in zonele de deal si de munte din restul teritoriului, iar cantitatile de apa vor depasi local 30 de litri pe metru patrat si izolat 60 de litri pe metru patrat in Banat, Crisana, Transilvania, Oltenia si in nordul Munteniei.

Totodata, in mai multe regiuni se vor semnala averse, descarcari electrice, intensificari ale vantului care trecator vor avea aspect de vijelie, precum si caderi de grindina, iar izolat cantitatile de apa vor depasi 25 de litri pe metru patrat.