Scandal in aceasta dimineata la spitalul de Urgenta din Ploiesti. Asistentele din sectiile de chirurgie au refuzat sa intre in salile de operatie dupa ce au aflat ca pot fi trase la raspundere pentru actul medical. Si asta pentru ca, lipsa medicilor impune ca asistentele sa intre drept mina a doua in sala. Asta inseamna ca practic suplinesc lipsa celui de al doilea chirurg care ar trebui sa opereze.

Numarul insuficient de medici chirurgi intr-un spital in care zilnic se efectuaza zeci de operatii a facut ca asistentele medicale sa fie si chirurgi. Practic, desi protocolul cere ca in sala de operatie sa intre doi chirurgi, in Spitalul de Urgenta din Ploiesti acest lucru nu este posibil, de cele mai multe ori. Asa ca locul chirurgului asistent este ocupat de asistenta medicala, care, de fapt, ar trebui doar sa asigure medicului instrumentarul necesar. La ultima ancheta interna din spital, declansata de cazul politistului injunghiat care a facut septicemie la Ploiesti, a fost luata la intrebari si asistenta care a fost in sala de operatie. Asa ca, astazi, asistentele din cele doua sectii de chirurgie au refuzat sa intre in sala si sa mai fie mana a doua. Managerul spitalului a vrut sa ingroape incidentul si le-a calmat pe asistente, promitand ca nu vor fi trase la raspundere pentru actul medical.

Mai multe amanunte despre acest subiect puteti afla urmarind Stirile Prahova TV din aceasta seara, de la ora 20:30 sau 23:00.