7 MAGIC

40 de minute pana la al saptelea titlul. Asta stiau iubitorii de baschet din Ploiesti, prezenti in numar mare in Sala Olimpia, chiar daca ora stabilita de TVR i-a dezavantajat. Fara Catalin Burlacu, echipa Asesoft avea o noua misiune dificila, dar trofeul adus la partida o motiva la maximum pe campioana en-titre.

Nedormit si chinuit de dureri, Carutasu a inceput partida cu un cos de la semidistanta si un capac. Speriat, Tenter a cerut time-out in timp record, dupa mai putin de doua minute, pentru a opri un nou start lansat al alb-albastrilor. Blidaru a continuat sa dirijeze cu precizie mingile catre pivoti si Darius Hargrove, dar tabela a stat sub semnul echilibrului in prima jumatate a sfertului. Gratie unui Virgil Carutasu imperial, tabela a indicat 23 la 10 dupa zece minute, Medvedj reducand din handicap printr-o reusita de la distanta. Sarbul a continuat sa-l dispere pe Arnautovic prin cosurile de la distanta, facandu-si un “prost” obicei de a marca impotriva Ploiestiului.
Intrat in locul lui Hargrove, pentru ca Virgil Carutasu sa fie odihnit de Griffith, Szijarto a intors imediat plasa din afara semicercului, dorind cu ardoare al optulea titlu in palmares.
Asesoft a intrat repede in bonus, in timp ce clujenii aveau in minutul 5 un singur fault de echipa. Cuic a venit cu o serie de trei libere si un dunk, Dykes cu un stop-sut (primele puncte ale meciului, undeva in minutul 16), iar tabela s-a modificat pentru 29 la 25 in favoarea gazdelor. Cu 4 secunde pana la pauza, Dykes a reusit un cos de trei puncte cu fault, dar Szijarto a inchis tabela cu o aruncare peste adversar in ultima secunda, 39 la 33.
Lucrurile s-au echilibrat in sfertul al treilea, oaspetii nerenuntand niciun moment la lupta, dornici sa le strice sarbatoarea ploiestenilor. Cu zece minute inainte de final, 1 punct despartea cele doua formatii (53 la 52). Dykes a zguduit inelul cu un super-dunk peste Carutasu, iar atmosfera din tribune a devenit tot mai tensionata dupa ce clujenii s-au mutat la time-out-uri cu banca in teren. Clujul conducea cu un punct, dar Cepulis nu a fost de acord. Un cos de trei puncte cu fault a ridicat fanii in picioare, 3000 de oameni visand la numaratoarea inversa pentru titlu.
Mai erau 2 minute, iar scorul devenise 65 la 65. De atunci, Asesoft a jucat mai decisa ca oricand, cu gandul la incheierea misiunii, a “legendei personale”. Campionii doreau sa-si urmeze drumul, si pana la podium a mai fost un pas. 72 la 67, iar Ploiestiul era din nou in Paradis.
Ionut GEORGESCU