Invocand tot felul de motivatii si pretexte, ba ca nu se mai regasesc in partid, ba ca erau marginalizati, rand pe rand, tot mai multi deputati si senatori demisioneaza din partidele in care au activat de ani buni, fara sa-i deranjeze ca, astfel, ingroasa randurile traseistilor. Pana acum, la nivel de tara, 28 de deputati au renuntat la partidul pe lista caruia electoratul i-a votat in anul 2008, acestora alaturandu-li-se si alti 10 senatori – acestia din urma formand grupul parlamentarilor independenti din Senat, majoritatea provenind de la PSD.
Inca doi parlamentari tocmai au dezertat din randurile partidului pe lista caruia au fost desemnati la alegerile din 2008, dupa cum v-am informat in editia noastra de ieri. Este vorba despre un senator si un deputat – ambii liberali – din judetul Bacau, care si-au anuntat intentia de a se transfera in barca formatiunii politice aflate la putere: PD-L.
Facand o trecere in revista, pe judete, a migratiilor din punct de vedere politic, Prahova se afla pe primul loc – alaturi de Neamt – cu patru parlamentari care au trecut in alta barca politica. Este vorba despre senatorul Sorin Chivu si deputatul Razvan Turea – care au trecut de la PSD la grupul independentilor, si despre fostul liberal Cristian Burlacu si fostul social-democrat Mihai Apostolache, ambii facand parte, acum, din PD-L. De mentionat ca, in ultimul caz, cel al lui Apostolache, schimbarea macazului de la opozitie in tabara puterii a avut loc luna trecuta.
Oricum, tot la nivel de tara, analizand destinatia acelora care au demisionat din diverse formatiuni politice se poate spune ca este o lupta stransa intre partidul condus de premierul Emil Boc si grupul independentilor, coordonat de actualul ministru al Apararii – Gabriel Oprea. Deocamdata, la acest capitol, balanta se inclina catre grupul independentilor, care, insa, deja au anuntat ca va sprijini PD-L.
N.D.