Poluare cu titei la Valea Calugareasca

APM Prahova a informat Ministerul Mediului si Padurilor in legatura cu o poluare accidentala, cu titei, produsa marti dimineata, care a afectat o suprafata de circa zece metri patrati de sol, din zona Valea Calugareasca, ca urmare a spargerii unei conducte de transport titei Urlati-Ploiesti, din cauza coroziunii. Conducta apartine SC Conpet SA Ploiesti, care a deplasat in zona o echipa de interventie, pentru a opri pomparea pe conducta avariata, si care a decopertat solul poluat si a remediat defectiunea.

Calculator de sarcina pe site-ul maternitatii

O aplicatie informatica utila poate fi accesata de orice femeie insarcinata pe site-ul Spitalului de Obstetrica si Ginecologie din Ploiesti, pentru a afla, bineinteles cu o mica marja de eroare, data probabila a nasterii.
Tot ce trebuie facut este introducerea datei ultimei menstruatii (an, luna, zi), iar rezultatul va fi primit pe loc. Site-ul Spitalului de Obstetrica si Ginecologie Ploiesti este www.maternitate-ploiesti.ro.

Au inceput inscrierile pentru „cel mai frumos bloc”

Primaria municipiului Ploiesti, prin intermediul Biroului pentru Protectia Mediului din cadrul Regiei Autonome de Servicii Publice Ploiesti, a stabilit programul dupa care se va desfasura concursul „Cel mai frumos bloc si cea mai frumoasa camera studenteasca din campusul studentesc al Universitatii de Petrol si Gaze Ploiesti”- editia 2010. Astfel, cei care vor sa participe la concurs se pot inscrie pana pe 23 aprilie, pentru ca pana pe 14 mai sa se intocmeasca atat baza de date cu participantii, cat si transmiterea catre sponsori a situatiei finale privind desemnarea castigatorilor. Acestia vor fi premiati cu ocazia „Zilelor Ploiestiului” – eveniment ce va fi organizat la finalul lunii mai.

Au sosit patru dintre troleibuzele Neoplan

Patru troleibuze Neoplan, achizitionate de catre Primaria Ploiesti de la o firma din Bucuresti, la mana a doua, au ajuns, zilele acestea, in parcarea Regiei Autonome de Transport Public. „Saptamanile urmatoare urmeaza sa soseasca si restul de 20 de troleibuze pe care primaria le-a achizitionat, prin licitatie, si care vor fi puse in circulatie imediat dupa ce le vom face receptia”, ne-a declarat Radu Popescu, directorul RATP Ploiesti.
Conform datelor din caietul de sarcini, primaria a dat pe aceste 24 de troleibuze luate la mana a doua nu mai putin de 15 milioane de lei noi, adica circa 625.000 de lei pe bucata.