Georgica Severin, senator ales in Colegiul uninominal 1 – reprezentand localitatile de pe Valea Prahovei, da semne de razvratire in interiorul formatiunii politice din care face parte – Partidul Democrat Liberal. Membru al Comisiei pentru politica externa si al celei pentru cultura, arta si mijloace de informare in masa, senatorul Severin a postat, la sfarsitul saptamanii trecute, pe blogul personal, cateva opinii din care reiese clar ca democrat-liberalii nu sunt atat de uniti precum ar dori echipa de conducere a partidului.
Probabil tocmai restrictiile de comunicare impuse de la centru ii determina pe multi dintre parlamentarii PDL sa iasa la rampa cu declaratii care contravin flagrant cu politica guvernamentala.
Reluandu-si postarile pe blog, joia trecuta, senatorul Severin spune ca „indiferent de riscuri, trebuie sa-mi expun parerile si in spatiul public”. Si a si facut-o, scriind ca nu va vota niciodata „pentru” Legea Educatiei sau Legea Pensiilor, in variantele care au fost propuse de catre Guvern. „Nu mai vorbesc despre proiectul de modificare a Constitutiei redactat de Guvern, care intareste mult regimul prezidential, total opus conceptiei mele ca republica parlamentara este varianta de care are nevoie Romania”, este de parere senatorul de Valea Prahovei.
Vineri, 23 aprilie, Georgica Severin a reluat atacurile – de aceasta data, subtil, la adresa unui deputat PDL cu care imparte o bucatica a colegiului – Florin Anghel. A fost luat in colimator consilierul local din Campina, Alin Moldoveanu (seful de cabinet al deputatului Anghel), caruia ii fusese promis postul de city–manager si pentru care cerintele de participare la concurs fusesera coborate la nivel de… studii medii.
Faptul ca unii dintre parlamentarii alesi uninominal nu sunt invitati la evenimente si sedinte care ii privesc direct, ca reprezentanti a zeci de mii de locuitori, arata ca vocile posibil incomode ale PDL sunt lasate deoparte. Asa s-a intamplat si cu senatorul Severin, care s-a aratat mahnit ca nu a fost invitat la intalnirea avuta de catre reprezentantii Ministerului Sanatatii cu prefectul de Prahova si cu autoritatile locale. „Eu, desi senator al Colegiului 1 Valea Prahovei, nu am fost invitat la respectiva intalnire si nici nu am fost informat de continutul discutiilor si deciziilor luate. Probabil pentru ca as fi cerut mai multe argumente privind renuntarea la Sectia de boli infectioase a Spitalului Municipal sau pentru preluarea Spitalului Voila la Consiliul Local Campina. Probabil, deranjez diverse interese…”, isi incheie postarea parlamentarul prahovean.
Violeta STOICA