Proiectul noii legi a Educatiei aduce cateva schimbari majore in invatamantul romanesc. Sindicalistii prahoveni nu sunt insa de acord cu proiectul care a trecut deja de Guvern, in conditiile in care nu a fost suficient dezbatut. Sindicalistii prahoveni nu sunt de acord cu introducerea clasei a IX-a in invatamantul gimnazial. Ei sustin ca foarte multi profesori care predau la liceu vor deveni, astfel, navetisti, intrucat vor fi transferati la alte unitati de invatamant. Mai mult, scolile generale nu au spatiile necesare in care sa invete si elevii de clasa a 9-a. Profesorii sunt nemultumiti si de faptul ca directorii scolilor vor fi alesi de consiliile de administratie si de faptul ca se doreste finantarea invatamantului particular din bugetul de stat. Profesorii afiliati la Sindicatul Scoala Prahovei sunt invitati sa-si exprime pana la sfarsitul lunii aprilie prin referedum opiniile asupra catorva prevederi ale Legii Educatiei Nationale.

Sindicalistii din invatamant vor stabili joi ce alte masuri pot lua pentru schimbarea prevederilor proiectului care ii nemultumesc.

Mai multe informatii despre acest subiect puteti afla urmarind Stirile Prahova TV din aceasta seara, de la ora 20:30 sau 23:00.