Politistii din judetele Arges, Prahova si Constanta, sub coordonarea IGPR, au efectuat in aceasta dimineata 17 perchezitii domiciliare, in cele trei judete, fiind vizati mai multi contrabandisti cu alcool, care au creat un prejudiciu de peste jumatate de milion de euro.

Politistii au fost sprijiniti in aceasta actiune de amploare de jandarmii din cele trei judete, iar la verificari iau parte si inspectori de la Garda Financiara.

Potrivit purtatorului de cuvant al IPJ Arges, citat de NewsIn, sunt vizate 18 persoane, iar dosarul penal care a declansat aceasta actiune de proportii a fost intocmit in urma cu patru luni.

„Este vorba de o fabrica de alcool din Constanta, care nu inregistra tot alcoolul in contabilitate si distribuia in Arges si Prahova. Alcoolul de 90 de grade era distribuit mai departe ca atare sau sub forma de produse alcoolice in judetele Dambovita. Arges si Prahova. Sunt vizate 18 persoane care fac obiectul cercetarii pentru achizitionarea, producerea si comercializarea de alcool in afara antrepozitului fiscal”, a declarat inspectorul Robert Radu, purtator de cuvant al IPJ Arges.

Prejudiciul creat prin neinregistrarea in contabilitate a intregii cantitati de alcool se ridica la peste jumatate de milion de euro.