Romania a urcat patru locuri in clasamentul FIFA

Echipa nationala a Romaniei a urcat patru pozitii si se afla pe locul 28, cu 843 de puncte, in clasamentul FIFA-Coca Cola pe luna aprilie, dat publicitatii, ieri, pe site-ul oficial al forului fotbalistic mondial. Adversarele Romaniei in preliminariile Euro-2012 ocupa urmatoarele pozitii: Franta (locul 10 – 1.044 de puncte), Bosnia-Hertegovina (locul 51 – 604 de puncte), Belarus (locul 81 – 397 puncte), Albania (locul 80 – 406 de puncte) si Luxemburg (locul 127 – 193 de puncte). Conducerea ierarhiei forului mondial a fost preluata de Brazilia, care devanseaza nationalele Spaniei si Portugaliei.

Banel Nicolita are oferte de milioane de euro

Patronul Stelei, Gigi Becali, a dezvaluit ca Banel Nicolita are o oferta de 3,5 milioane de euro din partea unei echipe de Liga Campionilor. El spune ca Banel si-a facut pe deplin datoria la Steaua si ca un alt jucator ar putea pleca de asemenea.
“Nicolita are o oferta de 3,5 milioane de euro. Are doua oferte excelente, din tari diferite, una dintre echipe e din Liga Campionilor. Banel e un jucator de mare caracter, si-a facut pe deplin datoria la Steaua. Mai este un jucator care are o propunere, sa vedem daca pleaca”, a declarat patronul Stelei. Gigi Becali s-a gandit deja ce va face cu banii, recunoscand ca este interesat de transferul a trei jucatori de la Unirea Urziceni.
“Am discutat cu Bucsaru si l-am intrebat cu cine trebuie sa vorbesc de la Unirea Urziceni, cu el sau cu Mihai Stoica. Ii vreau pe Galamaz, Bilasco si Apostol, nu pe Frunza. Raspunsul lui Bucsaru a fost ca nu stie pretul, dar ca vorbim. Acum sunt suporter, iubitor al Stelei, sa vad daca actionarii vor accepta ca eu sa ma implic la club din vara”, a mai spus Becali.

Primul meci de calificare la CE de polo

Nationala de polo a Romaniei va debuta vineri, in compania echipei Marii Britanii, in grupa C de calificare la turneul final al Campionatului European de la Zagreb. La turneul de calificare de la Oradea, care se va desfasura la finalul acestei saptamani, vor participa reprezentativele Romaniei, Rusiei, Olandei si Marii Britanii, primele doua clasate urmand a se califica la Campionatul European de la Zagreb (29 august si 11 septembrie). La Oradea se afla deja echipa Romaniei, fiind asteptate si reprezentativele Marii Britanii, Rusiei si Olandei.

Cluburile nu sunt obligate sa prezinte permisele de munca ale extracomunitarilor

Secretarul general al LPF, Valentin Alexandru, a declarat, ca gruparile din Liga I nu sunt obligate sa prezinte la Liga Profesionista de Fotbal permisele de munca ale jucatorilor extracomunitari, conform unui articol introdus in 2009 in regulamentul FRF.
“Pentru jucatorii extracomunitari noi cerem copii dupa pasaport sau pasapoarte, daca au dubla cetatenie. Cluburile nu sunt obligate sa prezinte la noi permisele de munca, asta intra sub incidenta legii imigrarii. Sunt regulamentele federatiei, s-a introdus acest articol in vara anului trecut, nu este o decizie a LPF”, a spus Valentin Alexandru. Jucatorii extracomunitari care evolueaza in Romania doar cu vize de turist, fara permis de munca legal, se pot trezi oricand cu un control de la Oficiul Roman pentru Imigrari, sustine oficialul LPF. “Daca jucatorii nu au permis de munca atunci risca sa se trezeasca la usa cu un control si sa-i conduca direct la aeroport. Ei raspund pentru asta in fata legii, nu in fata noastra”, a adaugat Alexandru. Conform presei, in luna mai a anului 2009, Inspectoratul Teritorial de Munca Bucuresti a amendat FC Rapid la sesizarea Oficiului Roman pentru Imigrari. Gruparea giulesteana a fost sanctionata deoarece jucatorii Vladimir Bozovici, Cesinha, Radomir Djalovici si Djordje Ivelja si-au desfasurat activitatea fara a avea permise de munca.