Incepand de astazi, medicii de familie din Prahova nu mai elibereaza retete compensate si gratuite, nu mai dau trimiteri catre laboratoarele de analize sau medici specialisti si nici nu mai completeaza concedii medicale pe tipizate speciale. Motivul il constituie faptul ca, de ieri, contractul dintre medici si Casa de Asigurari de Sanatate a expirat.

Pana la orele pranzului, reprezentanții medicilor nu semnasera inca un astfel de document și nici nu avea cunoștința despre ce anume ar conține acesta. Prin urmare, medicii din toata țara au fost anunțați ca lucreaza exact ca la niște cabinete private.

Reprezentanții medicilor spun ca, din discuțiile purtate anterior cu cei de la ministerul de resort, li s-a promis public ca valoarea contractului de anul acesta va fi egala cu cea de anul trecut. Ei au aflat insa, pe cai neoficiale, ca viitorul contract prevede sume cu 40% mai mici alocate medicilor de familie. Daca așa stau lucrurile, asta insemana falimentul cabinetelor medicale, atrag atenția cei de la Colegiul Medicilor Prahova.