Conform datelor furnizate de Agentia Judeteana de ocupare a Fortei de Munca Prahova, mai multe firme din judet cauta sa angajeze in aceasta perioada. Cele mai multe locuri de munca, respctiv 277, sunt in zona Ploiesti. La mare cautare sunt muncitorii necalificati, cei cu experienta in domeniul confectiilor textile, soferii de taxi, electricienii si lacatusii mecanici.
In zona Campina, sunt disponibile peste 40 de locuri de munca, printre acestea numarandu-se un post de administrator de club si unul de DJ in Sinaia, 11 posturi pentru agenti de paza la Filipestii de Padure, barman, brutar, secretara, cofetar, ospatar.
La Valenii de Munte patru firme scot la concurs 12 locuri de munca, la mare cautare fiind strungarii si operatorii de masini si unelte.
Numarul locurilor de munca este, insa, nesemnificativ, comparativ cu cel al somerilor din Prahova. In prezent, la nivelul judetului sunt inregistrati aproape 30.000 de someri iar pentru lunile viitoare au fost anuntate noi disponibilizari colective.