Cine vede stadionul din Turnu Severin poate spune ca are o amintire frumoasa, arena din orasul care a “importat” o echipa, gazduind pe Universitatea Craiova, fiind un adevarat exemplu: peste 20.000 de locuri pe scaune, gazon impecabil, printre cele mai bune din tara, cu instalatie subterana de irigat, dotari moderne pentru presa, o tribuna oficiala de lux, pista si alte dotari care fac din arena “Municipal” un exemplu pentru toate primariile care sunt interesate de a avea un stadion asa cum trebuie sa fie. Construita in 1977 si renovata in 2009, pe arena din Turnu Severin se pregateste si montarea unei nocturne, care o va aduce in circuitul echipei Nationale, deja, tineretul disputand partide aici, stadionul impresionandu-i si pe oficialii Astrei.
In aceste conditii, este inutil sa amintim „chinul” autoritatilor ploiestene pentru a face ceva similar, pentru ca, tinand cont de experienta anilor trecuti, nici nu credem ca este posibil, actuala tribuna oficiala a arenei “Ilie Oana” fiind cel mai bun exemplu, pentru ca nu se poate compara, macar, cu ceea ce s-a realizat la Turnu Severin. Despre restul conditiilor, nici nu se poate face comparatie…

Istvan Kovacs, cu International

Comisia Centrala a Arbitrilor a anuntat componenta brigazii de arbitri care va oficia la meciul dintre Astra si International Curtea de Arges, de vineri. Fiind un joc de care poate depinde retrogradarea din Liga I, central a fost desemnat un purtator al ecusonului FIFA, Istvan Kovacs, din Carei.
Acesta a mai arbitrat Astra, respectiv International, doar cate o singura data in Liga I, in tur, niciuna dintre cele doua combatante nereusind sa invinga atunci. Pe Astra, Kovacs a arbitrat-o la Buzau, cu FC Timisoara, scor 0-0. Centralul va fi ajutat de asistentii Radu Ghinguleac (Bucuresti) si Miclos Nagy (Cluj), iar rezerva este Adrian Stanescu (Bucuresti). Observatorul pentru arbitri la aceasta partida este tot din Capitala – fostul sef al CCA, Dan Petrescu.