Turistii care au ales muntele pentru a sarbatori Invierea Domnului vor avea parte de petreceri in stil traditional. Pachetele turistice contin, invariabil, masa festiva cu produse specifice, dintre care nu lipsesc ouale rosii, cozonacii, sau drobul de miel. Parcarea este inclusa in pretul hotelului, iar multi hotelieri accepta ca, pentru copiii de pina in 12 ani, turistii sa plateasca doar jumatate din pretul cazarii.
Cu toate acestea, oamenii nu se mai inghesuie la munte asa cum se intampla anii trecuti. Chiar daca pretul unui pachet turistic de Paste, la Sinaia sau Busteni, pleaca de la 150 de lei de persoana pentru doua nopti de cazare si masa festiva, criza economica isi spune din plin cuvantul.
Hotelierii se plang ca au zeci, chiar sute de camere libere, pentru ca romanii nu-si mai permit vacante ca altadata. Cele mai cautate au fost, ca de obicei in ultima perioada, vilele. Acestea sunt cele mai ieftine, iar turistii prefera sa vina cu mancarea de acasa si sa plateasca doar cazarea.