Asa cum a anuntat in urma cu cateva saptamani, firma care a asigurat salubritatea la Ploiesti, Veolia Servicii pentru Mediu, strange recipientii de precolectare a gunoiului. Operatiunea a inceput cu agentii economici din oras, care plateau pentru tomberoane o suma putin mai mare de 20 de lei.

Daca unele dintre institutiile publice au primit deja tomberoane din partea noului operator de salubritate, nu acelasi lucru se poate spune si despre agentii economici particulari, care, desi au incheiat contracte cu Rosal, nu au primit, inca, pubelele.
Conform contractului de salubritate incheiat intre Primaria Ploiesti si firma Rosal Grup, fondata de deputatul PD-L Silviu Prigoana, institutiile publice si agentii economici trebuie sa plateasca pentru tomberoanele pe care utilizeaza o chirie lunara de 95 de lei. Suma este de patru ori mai mare decat chiria platita pentru tomberoane fostului operator de salubritate. Prin urmare, chiar daca tariful pentru ridicarea gunoiului este mai mic, in final, factura platita de institutii si agenti economici pentru salubritate este considerabil mai mare.

Mai multe informatii despre acest subiect puteti afla urmarind Stirile Prahova TV din aceasta seara, de la ora 20:30 sau 23:00.