Cu sapte goluri marcate si niciunul primit in ultimele doua confruntari oficiale, „galben-albastrii” isi doresc sa confirme forma buna din aceasta perioada cu un rezultat favorabil si in deplasarea de la Galati. In clasamentul la zi al Seriei I, Petrolul se afla pe locul patru, la doua puncte distanta de zona promovarii, in vreme ce Dunarea ocupa pozitia a 14-a, fiind amenintata serios de retrogradare.

Din pacate, insa, pentru managerul general Valeriu Rachita vestile neplacute au continuat sa soseasca si in ultimele zile, lista indisponibililor completandu-se cu un nou nume, acela al mijlocasului central Gabriel Craciun. Acesta s-a accidentat la antrenamentul de joi, fiind scos din calcule pentru partida de la Galati, si, de parca n-ar fi fost suficient, in cadrul aceleiasi sedinte de pregatire, sarbul Bozidar Cosic a acuzat din nou probleme medicale, astfel incat revenirea sa pe gazon se va prelungi cu cel putin inca o saptamana. Lista indisponibililor este completata de Adrian Neagoie, Ionut Neagu, Marian Pop si Adrian Craciun, in vreme ce juniorul Constantin Stoica, desi nu se afla in plenitudinea fortelor fizice, va face deplasarea la Galati, sperandu-se ca el sa evolueze macar 20-25 de minute. Chiar si in aceasta conjunctura neplacuta, Vivi Rachita spune ca ar putea apela la cateva modificari in formula de start. „Vor fi schimbari, pentru ca unii jucatori sunt foarte obositi, mai ales la cei mai in varsta resimtindu-se faptul ca s-a jucat duminica-miercuri, iar altii nu m-au multumit pe deplin. Din pacate, avem, din nou, probleme serioase de efectiv, dar mergem sa castigam la Galati, acolo unde ne va astepta un meci foarte dificil, tinand cont de faptul ca echipa locala isi joaca una dintre ultimele sanse de a se salva de la retrogradare”, a spus Vivi Rachita.

Petrolistii s-au antrenat in aceasta dimineata pe „Ilie Oana”, iar, dupa masa de pranz, au plecat spre Galati. Partida dintre Dunarea si Petrolul va incepe la ora 11.00 si va fi condusa de catre o brigada formata din Adrian Stanescu (Popesti Leordeni – Ilfov) – Andrei Constantinescu (Bucuresti) si Valentin Avram (Bucuresti), observatori fiind Dumitru Bargaoanu (Bucuresti) si Paul Zaharia (Bucuresti).

www.fcpetrolul.ro