Politistii Serviciului de Combatere a Traficului de Persoane din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Ploiesti, sub coordonarea procurorilor din cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Ploiesti, au probat activitatea infractionala desfasurata de membrii unui grup infractional specializat pe trafic de minori in vederea exploatarii sexuale, ce actiona in Judetului Prahova.

In fapt, in perioada octombrie 2009 – martie 2010, membrii gruparii au recrutat, transportat si gazduit, prin amenintari si violente, mai multe minore cu varste cuprinse intre 15 -17 ani, in vederea exploatarii sexuale.

Din cercetari, a reiesit faptul ca suspectii au constrans victimele sa intretina raporturi sexuale, contra cost, cu diversi barbati, in diferite imobile din Ploiesti (hoteluri si locuintele coautorilor) si intr-o camera a unui camin de nefamilisti.

Initiatorul grupului infractional, respectiv G.C., de 18 ani, este suspectat ca se imprietenea cu victimele, le filma in timp ce intretinea raporturi sexuale cu acestea, dupa care, prin santaj, amenintandu-le ca filmarile vor fi facute publice prin postarea pe Internet, le determina sa intretina raporturi sexuale contra unor sume de bani, cu diferite persoane.

Clientii erau cautati de catre G.C. si complicii acestuia, respectiv T.F., de 42 de ani si B.M., de 17 ani. Sumele de bani obtinute erau insusite de catre traficanti.

Pentru G.C. si T.F. au fost emise, de Tribunalul Prahova, mandate de arestare preventiva pentru 29 de zile, iar impotriva lui B.M. a fost emisa ordonanta de luare a masurii obligarii de a nu parasi localitatea pentru o perioada de 30 de zile, pentru savarsirea infractiunii de trafic de minori, fapta prevazuta si pedepsita de Legea 678/2001 privind prevenirea si combaterea traficului de persoane.

Cercetarile sunt continuate de catre ofiterii Serviciului de Combatere a Traficului de Persoane din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Ploiesti, impreuna cu procurori din cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Ploiesti, pentru stabilirea intregii activitati infractionale a membrilor gruparii si tragerea la raspundere penala a acestora.