In timp ce Primaria Ploiesti s-a impotmolit in finalizarea procedurilor de licitatie pentru nenumarate proiecte importante, cum ar fi acela de reparatii si de modernizare a strazilor din municipiu, banii de la bugetul local intra in cele mai nastrusnice proiecte.
Saptamana trecuta, Administratia Parcului Memorial „Constantin Stere” (APMCS) de la Bucov, institutie aflata in subordinea Consiliului Local Ploiesti, a achizitionat opt camere de supraveghere a… padocurilor adapostului de caini. Explicatia unei asemenea investitii, care a costat aproximativ 12.000 de lei (aici fiind incluse si sistemele de inregistrare), ne-a fost data de catre directorul APMCS, Catalin Vlad: „Pentru a nu mai aparea suspiciuni privitoare la modul in care sunt hraniti sau tratati cei 600 de caini care sunt in momentul de fata in padocuri, vom monitoriza atat animalele din adapost, cat si pe ingrijitorii acestora”.
Asadar, cainii fara stapan care traiesc in adapostul de la Bucov vor deveni, de sapta-mana viitoare, cand camerele vor fi puse in functiune, actori fara voie. Filmuletele cu vedetele patrupede vor fi tinute la pastrare, prin sistemul de inregistrare, circa o luna, pentru ca asociatiile de protectie a animalelor sa le poata viziona, la cerere.
Cheltuielile cu maidanezii nu se vor opri aici, pentru ca, dupa cum chiar directorul Parcului “Stere” ne-a declarat ieri, urmeaza alte „investitii” in modernizarea tarcurilor destinate cainilor. Si, totul, cu bani de la bugetul local.
V. STOICA