Astazi, politistii rutieri vor actiona pe soselele din orasele resedinta de judet pentru a verifica modul in care sunt respectate dispozitiile legale referitoare la acordarea prioritatii de trecere pietonilor angajati in traversarea strazii prin locuri semnalizate si marcate corespunzator.

Actiunea nationala, care se va desfasura intre orele 12.00 si 20.00, are ca obiectiv reducerea numarului de accidente rutiere si a consecintelor acestora, produse pe fondul neacordarii prioritatii de trecere pietonilor. Astfel, politistii vor actiona atat pentru prevenirea evenimentelor rutiere negative, cat si pentru constientizarea conducatorilor auto cu privire la riscurile la care se expun si ii expun pe ceilalti participanti la trafic prin neacordarea prioritatii pietonilor angajati in traversare prin locuri marcate si semnalizate corespunzator.

Politistii atrag atentia pietonilor sa traveseze numai prin locurile special amenajate si numai dupa o atenta asigurare mai ales ca, in conformitate cu legislatia rutiera actuala, ei suporta consecintele accidentului produs ca urmare a traversarii lor neregulamentare.