Politia Municipiului Ploiesti a fost sesizata de catre o femeie cu privire la faptul ca persoane necunoscute au patruns in locuinta sa din Ploiesti, din interior sustragand mai multe bunuri. Deplasata la fata locului, o echipa operativa, compusa din trei lucratori de investigatii criminale si doi criminalisti, a inceput cercetarile.
In timpul acestora, femeia a gasit in locuinta o punga continand o parte din bijuteriile reclamate initial ca fiind sustrase. Dupa audierea persoanei vatamate, aceasta a constatat faptul ca bijuteriile pe care anterior le gasise nu mai erau la locul unde le lasase, fara ca cineva sa-i poata oferi explicatii despre lipsa lor. Dupa cateva ore de cautari, bijuteriile in cauza au fost gasite de un politist, in aceeasi camera, dar in alt loc decat cel in care se aflau initial.

Femeia nu a dorit efectuarea unei anchete oficiale, insa conducerea Inspectoratului Judetean de Politie Prahova a hotarat deschiderea unui dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa de furt, existand suspiciuni de comitere a acestei infractiuni. Intrucat in intervalul in care bijuteriile nu au mai fost gasite, derularea activitatilor de cercetare ar fi permis accesul in incaperea respectiva doar fiului persoanei vatamate si unuia din politistii criminalisti, cei doi sunt principalii suspecti.
Astazi, dosarul va fi inaintat spre competenta cercetare si solutionare Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti, urmand ca Inspectoratul Judetean de Politie Prahova sa puna la dispozitia organelor de cercetare toate documentele si probele necesare elucidarii acestui incident.