Premii pentru cea mai originala actiune de campanie, cel mai bun site sau cel mai bun blog, un premiu special pentru liderul PNL Crin Antonescu, dar si un tort pentru Cristian Topescu de ziua sa au fost oferite, acum doua zile la Gala Tineretului National Liberal, organizata la Palatul Parlamentului. “Dincolo de orice alt mesaj politic, o sa va rog doua lucruri, lucruri pe care, ca om batran deja, le repet ori de cate ori exista ocazia de a ma intalni cu cei tineri. Nu uitati ca tineretea nu e decat, in ultimul rand, o chestiune biologica trecatoare. Ati vazut probabil si azi cum s-a dovedit inca odata ca persoana cea mai tanara dintre liberali este Mircea Ionescu Quintus. In al doilea rand, daca tineretea nu e doar biologie, daca tineretea este o adevarata stare de gratie a varstei noastre, pe care o putem apara si prelungi doar cu spiritul, atunci va rog inca odata ca, in fata perdelei de incompetenta, de impostura, de demagogie, de mizerie care a coborat iar peste viata Romaniei, la nivel politic si nu numai, faceti lumina cu tineretea dumneavoastra, aparati-va tineretea si puneti-o la treaba”, le-a spus Crin Antonescu tinerilor liberali.
Anterior, Mircea Ionescu Quintus, prezentand unul dintre premii, a tinut sa-l corecteze pe un coprezentator al evenimentului, care afirmase ca presedintele de onoare al PNL s-a inscris in partid in 1945. Mircea Ionescu Quintus a punctat ca s-a inscris in partid in 1936, dupa care a plecat in armata si s-a reinscris in PNL la 1 noiembrie 1945, alaturi de “domnisoara Viorica Mazilu”, care dupa doi ani avea sa-i devina sotie. El le-a cerut scuze, glumind, celor prezenti pentru faptul ca “domnul Mircea Ionescu Quintus nu a putut ajunge” la Gala TNL si a tinut un discurs despre activitatea sa in partid. La finalul cuvantului sau, el a spus, spre amuzamentul tuturor, ca “domnul Ionescu Quintus ar fi vorbit mai putin”. Un alt moment care a starnit aplauzele asistentei a fost anuntul ca senatorul Cristian Topescu, coprezentator al evenimentului, a implinit pe data de 27 martie – 73 de ani. Organizatorii i-au oferit cu aceasta ocazie sarbatoritului un tort. Vicepresedintele PNL Varujan Vosganian, care a oferit premiul pentru cel mai bun site, a fost chemat pe scena sa explice de ce avea un pian in birou pe vremea cand era ministru al Finantelor, fiind intrebat de prezentator daca acum “muza” lui este criza. Replica lui Vosganian a starnit aplauze: “Mai bine liberali cu un pianist, decat PD-L cu un tambalagiu”. Printre premiile oferite, sambata seara, la Gala TNL, organizata la Palatul Parlamentului, au mai fost “Cea mai originala actiune de campanie”, “Cea mai activa organizatie” „Cel mai activ tanar liberal”, „Cel mai bun material de campanie al TNL”, “Cel mai bun blog”.
Premiul “Mereu tanar” a fost inmanat de Norica Nicolai “unui om a carui actiune conteaza” – Aristotel Cancescu, “cel mai tanar senior”.